HET GEBRUIK VAN SOCIAL MEDIA

Blog

Social media is een verzamelnaam voor alle online platformen die interactie tussen de gebruikers mogelijk maakt. Gebruikers op social media kunnen via verschillende kanalen met elkaar communiceren, foto’s en/of video’s publiceren, informatie met elkaar delen, een discussie aangaan et cetera en wordt vaak ingezet als marketingmiddel.

 
social-media

Grote platformen

De grootste spelers op het gebied van social media zijn: Facebook, YouTube, LinkedIn, Twitter, Instagram en Snapchat. Ieder platform is uniek, maar heeft zo ook zijn eigen voor- en nadelen. Wordt social media zakelijk ingezet, dan moet er worden gekeken welk platform het beste bij de organisatie past en welke kanalen het meest interessant zijn. Daarnaast kan er ook voor gekozen worden om content aan te passen aan het soort kanaal dat gebruik wordt. Zo kan Facebook bijvoorbeeld meer gebruikt worden voor informatieve content en kan Instagram daarentegen meer speelser worden ingezet.

Feeds

Algoritme

De meeste social mediakanalen werken met een feed. Dit is gebaseerd op een algoritme. Wanneer een kanaal steeds vaker wordt gebruikt, dan wordt de algoritme in principe getraind. Het kanaal merkt op een gegeven moment wat de gebruiker leuk vindt op basis van likes, reacties en hoevaak iets gedeeld word. 

 

Groei van platformen

Vrijwel alle social media platformen zitten nog steeds in de groei. Afgelopen jaar staken Instagram en TikTok hier ruimschoots bovenuit met een respectievelijke groei van maar liefst 700.000 gebruikers. Facebook en Whatsapp zitten ook nog in de groei maar het plafond lijkt inmiddels bijna bereikt te zijn. Platform LinkedIn groeit opvallend minder hard, dit is te verklaren door hun kleinere doelgroep en de manier van gebruik.

Verder lezen? Bekijk onze andere blogs!

Adverteren op het internet

ADVERTEREN OP HET INTERNET Blog Zorg dat u goed vindbaar bent voor potentiële klanten die opzoek zijn naar ...

De tool voor uw online webshop

DE TOOL VOOR UW WEBSHOP Blog WooCommerce is een e-commerce plugin voor WordPress. Het is gemaakt voor kleine ...

De psychologie achter kleuren

DE PSYCHOLOGIE ACHTER KLEUREN Blog Logo’s zijn zeer complex. Even snel een logo ontwerpen is dan ook niet ...

Atalon

info@atalon.nl

06-12252966

Veenendaal

Support

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

!
!
Something went wrong. Please check your entries and try again.